Eyvah En İyi Elemanım İşten Ayrılıyor!

Eyvah En İyi Elemanım İşten Ayrılıyor!
Eyvah En İyi Elemanım İşten Ayrılıyor!
Başarılı elemanları işten ayrılmaya iten başlıca sebepler olarak uygun ödüllendirme sisteminin olmaması, başarılı elemanın üzerine gelen haksız bir terfi ya da fazla iş yükü gibi faktörler dikkat çekiyor.

Başarılı elemanları işten ayrılmaya iten başlıca sebepler olarak uygun ödüllendirme sisteminin olmaması, başarılı elemanın üzerine gelen haksız bir terfi ya da fazla iş yükü gibi faktörler dikkat çekiyor. Bu gibi sebeplerce her gün yüzlerce kişi istifa ediyor ve yeni bir iş aramaya başlıyor.

Başarılı bir elemanınız var ve işten ayrılmak mı istiyor? Sebebini merak ettiniz değil mi? O halde hemen size başarılı bir elemanı işten ayrılmaya iten sebeplerden bahsedelim.

Uygun Ödüllendirme sisteminin Olmaması Elemanlar için yapılan iş sonucunda ödüllendirilmenin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Fakat ödüllendirme sisteminin yeterli olmaması ya da böyle bir sistemin hiç olmaması durumunda eleman kendisine değer verilmediğini hissederek işten ayrılmak isteyebilir. Ödüllendirme sistemi denildiğinde aklınıza yalnızca para faktörü gelmesin elemanınızı ödüllendirmenin pek çok yolu da mevcut bu bir terfi olabilir. Bir hediye çeki olabilir ya da bir tatil olabilir fakat önemli olan elemanınızın değer verdiği şeyi bulup bu yönde bir ödüllendirme yapmak önem teşkil ediyor. Ödüllendirme sisteminin şirketin bazı departmanlarına uygulanıp diğer depatmanlara uygulanmaması da elemanların performanslarında olumsuz etkiler oluştururken işten ayrılmalara sebep olabiliyor.

Uygun Eleman Seçimi ve Uygun Elemanın Terfisi O çok başarılı elemanınızın işten ayrılma sebeplerinden biri de haksız olduğunu düşündüğü bir terfi olabilir. Kendisinin canla başla çalıştığının bilincinde olan ve kendisi kadar özveri  göstermediğini düşündüğü bir arkadaşının üzerine yönetici olarak atanması çoğu zaman elemanlarda işten ayrılmaya sebep oluşturabiliyor. Bazı durumlarda diğer çalışanlarla aynı performansı gerçekleştirdiğini düşünen eleman diğer personellerin kendisinden önce terfi etmesi konusunda da işten ayrılma kararı alabiliyor.

Fazla İş Yükü Başarılı elemanların işten ayrılmak istemelerinin bir diğer sebebinin de kendilerine yüklenen fazla iş yükü olduğunu biliyor muydunuz? İşverenler bazen başarılı elemanların zaten yeterince iş yüküne sahip olduğunu unutabiliyor ve bunları başarabiliyorsa daha fazlasını da başarabilir umuduyla daha fazla iş yükleyebiliyor. Fakat  işverenin görevlerinden biri olan başarılı elemanının mevcut iş yükü altında ezilmesini engelleme faktörünü atlayabiliyorlar. Hem fazla iş yükü altında kalan hem de karşılığını göremediğini düşünen eleman istifa etmeyi düşünebiliyor.

Anasayfa CV Oluştur İş Ara Aday Giriş İş İlanı Ver