Klasik Haline Gelmiş Mülakat Soruları

Klasik Haline Gelmiş  Mülakat Soruları
Klasik Haline Gelmiş Mülakat Soruları
Klasik haline gelmiş mülakat soruları nelerdir? Bu sorular nasıl yanıtlanmalıdır? Sizler için araştırdık.

Klasik haline gelmiş mülakat soruları nelerdir? Bu sorular nasıl yanıtlanmalıdır? Sizler için araştırdık.

İş başvurunuzu gerçekleştirdiniz ve telefonunuz çaldı. Evet başardınız görüşmeye davet edildiniz. Peki şimdi ne yapacaksınız? Mülakata hazır mısınız? Eğer hazır değilseniz mülakat sırasında karşılaşacağınız klasik haline gelmiş mülakat sorularınız sizler ile paylaşıyoruz. İş görüşmelerinde İK uzmanları hangi soruları soruyor? Bu sorular kişiliğiniz ve iş yaşamınız ile ilgili hangi ayrıntılar hakkında bilgi veriyor. Göz atalım.

Bize Kendinizden Bahseder Misiniz? İş görüşmelerinin belkide en klasik sorusudur. "Bize kendinizden bahseder misiniz?" ve sanıyoruz ki yıllar geçse de kullanılabilirliğini yitirmeyecek sorulardan biri olarak hayatımızda yer almaya devam edecek. Peki İK uzmanı bu soruyu sorduğunda ne demek istiyor? Siz nasıl yanıt vermelisiniz? Öncelikle İK uzmanları bu soru ile sizin iş yaşamınıza dair bilgi edinmek istiyor. Yetkinlikleriniz neler, hangi alanlarda başarılar gösterdiniz, işinizde başarı sağlayabilmek için hangi şartlara ihtiyaç duyduğunuz gibi konular hakkında bilgi edinmeyi amaçlayan sorudur. Burada özel hayatınızdan asla bahsetmemelisiniz.

Zor Bir Problemle Karşılaştığınızda Nasıl Tepki Verirsiniz? İş görüşmelerinde en çok sorulan sorulardan biri de karşılaştığınız bir problemi nasıl çözdüğünüz ile  ilgili olan sorudur. Bu soruya cevap verirken aslında sizden beklenen bir başarı öykünüz mevcutsa bunu anlatarak iş hayatında karşılaştığınız sorunları nasıl çözdüğünüze dair örneklerle açıklama yapmanızdır.

Eski İşinizden Ayrılma Nedeniniz Nedir?  İş görüşmeleri sırasında en zor cevap verilen sorulardan biridir. Böyle bir soru ile karşı karşıya kaldığınızda yapmanız gereken eski işvereninizi, çalışma arkadaşlarınızı ve eski çalışma ortamınızı kötülemeksizin yeni hedeflerinize ve gelişiminize odaklı cevaplar vermek. Eski işinizde kendinizi geliştirdiğiniz alanları ve gösterdiğiniz başarıları anlatabilirsiniz.

5 Yıl Sonra Kendinizi Nerede Görüyorsunuz? Klasik haline gelmiş mülakat sorularından biri daha bu soru ile işveren ya da İK uzmanı aslında sizin iş hayatına dair hedefleriniz olup olmadığına odaklanmaktadır. Kariyerinizle ilgili planlar, işinize duyduğunuz bağlılık ve hedeflerinizden bahsetmek bu soruyu olumlu şekilde yanıtlamanızı kolaylaştıracaktır.

Sormak İstediğiniz Bir Soru Var Mı? İnsan kaynakları uzmanı bu soruyu sorduğunda aslında öğrenmek istediği sizin iş başvurusunda bulunmuş olduğunuz şirket hakkında bir araştırma yapıp yapmadığınıza dair bilgi edinmektir. Burada yapmanız gereken nasıl ki İK uzmanı size bir takım sorular soruyorsa siz de İK uzmanına sorular sorarak başvuru yaptığınız şirket, kurum kültürü, çalışma ortamı, vizyon ve misyonu hakkında bilgi sahibi olabilir ve kararınızı bu doğrultuda şekillendirebilirsiniz.

Anasayfa CV Oluştur İş Ara Aday Giriş İş İlanı Ver