2024 İBB Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

2024 İBB Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?
2024 İBB Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?
İBB, İstanbul ilinde ikamet etmekte olan öğrencilere kapsayıcı destekler sunmaktadır.

İBB burs başvurusunda bulunmak isteyen üniversite, lise, ortaokul, ilkokul öğrencileri, İBB’nin sunmuş olduğu burs imkanında gerekli koşulları sağladığı takdirde başvuruda bulunabilmektedirler. İBB burs başvurusu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamında ulaşabilirsiniz.

İBB Burs Başvurusu Nedir?

İBB burs başvurusu, İstanbulda ikamet  eden öğrencilere çeşitli burs imkanları sunmaktadır. Okul materyalleri gibi ihtiyaçlarını karşılayamayan öğrenciler için sunulan İBB burs başvurusu imkanı, öğretim hayatında olan birçok öğrenci ve ebeveynleri tarafından merak edilmekte.

İBB Genç Üniversiteli Nedir?

İBB Genç Üniversiteli Bursu, kendisi ya da ailesi İstanbul’da ikamet eden öğrenciye burs başvurusu imkanı sunmaktadır. Doktora, yüksek lisans, lisans, önlisans eğitimi alan öğrencilere geri ödemesiz olarak destek sağlamaktadır. İBB Genç Üniversiteli bursu, üniversiteli gençlerin sosyo-kültürel olarak aktif olmasını amaçlayan ve eğitim materyallerini karşılayabilmesi için, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bir eğitim desteği projesidir.

İBB Genç Üniversiteli Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

İBB Genç Üniversiteli burs başvurusunda bulunmak isteyen öğrenciler, İstanbul Senin uygulamasından veya gencuniversiteli.ibb.istanbul web sitesinden giriş yaparak, adımları takip edip burs başvurusu yapabilirler.

İBB Genç Üniversiteli burs başvurusu yapabilmek için, başvuruda bulunacak olan genç üniversitelilerin belirtilen koşulları sağlaması gerekmektedir.  

İBB Burs Başvurusu Şartları Nelerdir?

İBB Genç Üniversiteli Bursundan faydalanmak isteyen öğrencilerin aşağıda belirtilmiş olan koşulları sağlaması gerekmektedir.

  • Burs başvurusunda bulunacak olan öğrencinin Türk vatandaşı olması,

  • Burs başvurusu yapacak olan öğrencinin veya ailesinin İstanbul’da ikamet ediyor olması,

  • Devlet üniversitesi, vakıf üniversitesi veya özel üniversitede %100 burslu okuyor olması,

  • Lisans, önlisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olması,

  • Yıl sonu not ortalamasının en az 100 üzerinden 53 veya 4,00 üzerinden 2,00 olması,

  • Gelir durumunun, destek görmeye yönelik olması gerekmektedir.

Açıköğretimde okuyan, yurtdışında eğitim alan öğrenciler, 30 yaşından büyük önlisans ve lisans okuyan, 40 yaşından büyük yüksek lisans ve doktora yapan öğrenciler İBB burs başvurusundan faydalanamamaktadır. 

İBB Burs Başvuru Sonuçları Nereden Öğrenilir?

İBB Genç Üniversiteli burs başvurusu yapmak isteyen öğrenciler belirtilen koşullara uygunsa, burs başvuru sonuçları olumlu sonuçlanmaktadır. Burs Başvuru Sonuçlarını gencuniversiteli.ibb.istanbul web sitesinden veya İstanbul Senin uygulamasından takip edebilirsiniz.

İBB Burs Başvurusu İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

İBB burs başvurusunda bulunacak olan öğrencilerin başvuru sırasında aşağıda belirtilen belgeleri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurması gerekmektedir. İBB burs başvurusu için gerekli belgeler şunlardır:

  • Adli Sicil  Kaydı

  • Öğrenci Belgesi

  • Transkript

  • Öğrencinin okuyan kardeşi varsa, okuduğunu gösteren belgeler,

  • Burs başvurusu yapacak olan öğrencinin varsa kendisinin ya da ailesinden birinin engelli raporu,

  • Öğrencinin ya da ailesinin maddi durumu gösteren belgeler (Gelir belgesi, maaş bordrosu)

  • Burs başvurusu yapacak olan öğrencinin banka hesap bilgileri,

  • Öğrencinin bursluluk belgesi

İBB Burs Başvurusu Ne Zaman?

İBB burs başvurusu, her yeni eğitim öğretim yılında değişmektedir. İBB burs başvuru tarihi, 2023-2024 yılları eğitim dönemi için, 26 Eylül - 3 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşti. Gelecek dönem eğitim dönemin İBB Genç Üniversiteli bursundan faydalanmak ve burs başvurusu yapmak için İBB’nin sosyal medya hesaplarından veya gencuniversiteli.ibb.istanbul web sitesinden ya da İstanbul Senin uygulamasını telefonunuza indirerek burs başvuru tarihlerini takip edebilirsiniz.

İBB Genç Üniversiteli Bursu Ne Kadar?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sağlamış olduğu eğitim desteği, burs başvurusunda bulunacak olan birçok öğrenci için büyük bir fırsat. Burs başvurusu yapmak isteyen öğrenciler tarafından merak edilen bir diğer konu ise burs miktarının ne kadar olacağı konusu. İBB Genç Üniversiteli eğitim bursu kapsamında 2023-2024 öğretim yılları için 75 bin öğrenciye geri ödemesiz şekilde  7500 TL ödeme yapmıştır. Gelecek dönem olan 2024-2025 öğretim yılı için burs miktarı henüz belirlenmemiştir.

Anasayfa CV Oluştur İş Ara Aday Giriş İş İlanı Ver