MLPCare İşe Alım, Yetenek Yönetimi ve Çalışan İlişkilerinden sorumlu Direktör Yardımcısı Aslı Şimşek ile iş dünyası, insan kaynakları ve MLPCare hakkında keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.
Öncelikle bize biraz kendinizden bahsedebilir misiniz? ODTÜ’de Mühendislik eğitimi alırken bu mesleğin benim kişiliğime uygun olmadığını fark ettim. Mezuniyet sonrası farklı alanlarda iş tecrübeleri ile kendimi keşfetme sürecim başladı. Bu süreci eğitimle de desteklemek üzere yüksek lisans ve doktora eğitiminde İşletme alanına yöneldim. Bu yolculuk beni İnsan Kaynakları Departmanı ile buluşturdu. Şu anda MLPCare’de İşe Alım, Yetenek Yönetimi ve Çalışan İlişkilerinden sorumlu Direktör Yardımcısı olarak çalışıyorum.
MLPCare’denbiraz bahseder misiniz? MLPCare birden fazla marka ve çok sayıda işletmeyi bünyesinde barındıran bir çatı marka. 1991 yılında ilk hastanesi ile yola çıkan, 25 yıl içinde “MedicalPark” markası yanına “VM Medical Park” ve “Liv Hospital” hastane markalarını da ilave eden MLPCare Grubu’nda bugün itibariyle 14 bin kişi çalışıyor. “Güvenilir ve ulaşılabilir” sağlık hizmeti misyonu ile ilerlediğimiz bu yolda Türkiye’deki sağlık sektörünün en prestijli ve en büyük markalarından biri olduk. Türkiye genelinde 30’a yakın hastanemizde sağlık hizmetini toplumun tüm gelir grupları için eşit ve ulaşılabilir kılarak yüzbinlerce insana dokunuyoruz.
Hastanelerimizin yanında sağlık sektöründe hizmet veren çeşitli medikal, sigorta, assisstance şirketlerimiz ve bu yıl kapılarını açan İstinye Üniversitesi de MLPCare çatısı altında bulunuyor.
İstinye Üniversitesi nasıl doğdu?
Doktor ihtiyacı kadar sağlık sektöründe çalışacak ara eleman ihtiyacı da gün geçtikçe artıyor. Araştırmalarda sağlık alanında çeşitli pozisyonlarda 2049 yılına kadar kapanmayacak bir açıktan söz ediliyor. Sağlık sektöründe uzun yıllar sürecek olan istihdam imkânı, üniversite adaylarını bu alana yöneltiyor.
2016-2017 akademik yılında “Tıp Fakültesi”, “Sağlık Bilimleri Fakültesi” ve “Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu” olarak kapılarını açacak olan İstinye Üniversitesi, MLP CareGrubu’nun sağlık sektöründeki 25 yıllık birikiminin bir ürünü. Üniversite ile hastanelerimiz, eğitim sistemimizin en büyük eksiği olan üniversite özel sektör işbirliğini sağlayarak hem öğrencilerimize hem de hastanelerimize katma değer sağlayacak.
Ayrıca MLPCare Grubu’nun istihdam olanakları, İstinye Üniversitesi’nin en büyük ayrıcalıklarından biri. Dolayısıyla İstinye Üniversitesi öğrencileri, eğitimlerine devam ederken staj ve yarı zamanlı iş bulma, mezuniyet sonrasında ise Türkiye'nin en büyük özel sağlık grubunda çalışma olanağına sahip olacaklar.
MLPCare her geçen gün büyümeye ve yeni hastaneler açmaya devam ediyor. Önümüzdeki dönemde açılacak hastaneler olacak mı? Bursa’da MedicalPark markası ile hizmet veren hastanemizi Ağustos ayında yeni binasına taşıyarak VM markası altındaki ikinci hastanemizi hizmete soktuk. Sonbaharda önce Bahçeşehir’de 262 yatak kapasiteli bir hastanemiz, ardından Florya’da 200 yatak kapasiteli bir başka hastanemiz daha hizmet vermeye başlayacak. 2017 yılında hız kesmeden büyüyeceğiz. Yılın ilk yarısında Topkapı ve Pendik’te iki hastanemiz kapılarını açacak. Ardından Mersin Hastanemiz’i hizmete sokarak 2017 yılında 3 açılış gerçekleştirmiş olacağız. Büyüme trendimiz 2018 yılında da aynı ivme ile devam edecek.
Medikal Park‘ın çalışanlarına sunduğu olanaklar nelerdir?
Sağlık sektörü, erişebilirliğin artması ve olumlu ekonomik gelişmeler neticesinde artan satın alma gücü gibi etkenlere paralel olarak büyüyor. MLPCare grubu ise sektörde en hızlı büyüyen hastaneler zinciri olarak hizmet veriyor. Büyüme hızımız, çalışanlarımıza çok çeşitli kariyer fırsatları sunmamızı sağlıyor. Yeni açılan hastanelerimizin kadrolarını oluştururken ve mevcut hastanelerimizde oluşan tüm açık pozisyonlarda önceliği iç adaylarımıza veriyoruz. Dolayısı ile, çalışanlarımıza diğer sektörler ve sektördeki rakiplerimize göre çok daha hızlı ilerleme olanağı sunuyoruz. Öte yandan, çalışanlarımızın farklı departmanlarda görev almasını destekliyor, kariyerlerini yatay ve dikeyde şekillendirmelerine de olanak sağlıyoruz.
İşe alımlarda yabancı dil faktörü ne derece önemli? Uluslararası bağlantıları olan bir grup olmamız nedeni ile belli başlı pozisyonlarda yabancı dil bilgisi aradığımız özellikler arasında yer alıyor. İngilizce, Arapça, Bulgarca, Rusça dilleri Uluslararası Hasta Hizmetleri Departmanı’nda çalışacak adaylarda aradığımız diller arasında yer alıyor. Kimi pozisyonlarda ise aktif İngilizce kullanımı gerekmese de, çalışanlarımızın alanındaki güncel gelişmeleri takip edebilmesi için İngilizce yetkinliğini değerlendiriyoruz. Herhangi bir alanda araştırma yaptığınızda maalesef Türkçe kaynaklar çok sınırlı kalıyor. Bu nedenle İngilizce bilgisinin öne çıktığını söyleyebiliriz. Günümüzde İngilizce bilmek, her iş alanında ve her pozisyonda olmazsa olmaz bir nitelik haline geldi. Öte yandan, İngilizce’nin hiç kullanılmadığı bir pozisyonda, sadece kişinin teknik/sosyal gelişimi adına yabancı kaynaklara erişmesi için İngilizce’yi şart koyduğunuzda, o alanda çok tecrübeli olup, değer yaratabilecek adayları elemek durumunda kalıyorsunuz.
Konuyu özetlemek gerekirse, her pozisyon özelinde beklediğimiz yetkinlikler ve bu yetkinliklerin ağırlıkları farklı oluyor. Yabancı dil bilgisini de bu şekilde değerlendiriyoruz.
Çalışanlarınızın genelinin mezuniyet derecesi nedir? Bugün Türkiye genelinde 14.000 çalışanımız mevcut. Hastanelerimizde hekim, hemşire ve benzeri medikal kadrolarımız yanında çok sayıda destek birimlerde görevli çalışanlarımız da bulunuyor. Çalışanlarımızın %22’si üniversite, % 11’i yüksek lisans, % 3’ü ise doktora mezunu. %63’ü ise lise ve ortaokul mezunu.
Burada özellikle bahsetmek istediğim bir diğer konu ise, çalışanlarımızın %58’inin kadın olduğu. Kadın istihdamına katkı sağlıyor olduğumuzu görmek mutluluk verici.
Secretcv.com'da yayınlanan binlerce iş ilanı arasından hayalinizdeki işi bulmak için hemen CV oluşturun!
En Yeni Yazılar
Gazi Maaşı Ne Kadar?
2025 Engelli Araç ÖTV Muafiyeti Nedir?
32. Dönem POMEM Başvurusu Ne Zaman?
2025 YÖKDİL Ne Zaman?
DASK Nedir? Nasıl Yapılır?
SRC Belgesi Nedir? Nasıl Alınır?
Çalışma İzni Nedir? Nasıl Alınır?
2025 DGS Ne Zaman?
Part Time Maaş Nasıl Hesaplanır?
İşe Geç Kalınan Süreler Maaştan Kesilir mi?