
İnsan Kaynakları Alanında Kariyer Yapmaya Nasıl Karar Verdiniz?
Açıkçası kariyerime öncelikle dış ticaret alanında başladım, ancak bu süreç zarfında hep İK alanına ilgi duydum, holding kapsamında büyük bir şirkette çalışmanın avantajı olarak şirkette açılan İK pozisyonuna 3 sene dış ticaret alanında çalıştıktan sonra başvuruda bulundum ve kabul edildim.
Şu Anki Pozisyonunuza Gelene Kadar Hangi Rollerde Çalıştınız?
Dış ticaret alanında çalıştıktan sonra İK’da bordro dışında her alanda çalıştım ve uzmanlık ile başlayan serüvenim yöneticiliğe kadar ilerledi.
İnsan Kaynakları Profesyoneli Olarak Liderlik Tarzınızı Nasıl Tanımlarsınız? Hangi Liderlik İlkeleri Sizin İçin Önemlidir?
Kesinlikle durumsal liderlik anlayışım bulunuyor, benim ilkelerim güven, şeffaflık, iletişim, koçluk olmazsa olmazlarım.
Yapay Zekanın İK Alanında Kullanılmasını Nasıl Değerlendiriyorsunuz?
Bunu çok avantajlı buluyorum, çünkü İK'da çok fazla operasyonel iş yükü bulunuyor ve bu da operasyonel mükemmelliği zaman zaman olumsuz etkiliyor, yapay zeka ile beraber aslında daha standart bir kalite anlayışı oluşacaktır. İK’da çalışmak, operasyonel yükü yönetmekten ziyade insanı odağına alan iletişim bazlı bir İK yönetimine geçişe fırsat sağlayacaktır.
Çalışan Memnuniyetini ve Bağlılığını Artırmak İçin Hangi Stratejileri Uyguluyorsunuz?
İletişim öncelikli, etkin dinleyerek geribildirim kültürünün oluşturulması ve uygulamaların geri dönüşünün dinlendiği ve iyileştirmelerin bu geribildirimler doğrultusunda yapılmasına olanak sağlayan bir strateji.
Uzaktan Çalışma ve Esnek Çalışma Modelleri Hakkında Düşünceleriniz Nelerdir?
Esnek çalışma modelini benimsemek ve aslında işin çıktı kalitesine odaklanan bir yönetime odaklanmak gerekiyor. Geçmişe kıyasla esnek çalışma çok daha önemli. Esnek çalışmayı benimsemeyen organizasyonların aidiyet sağlamasının zor olduğunu düşünüyorum. Hibrit çalışma modelini özellikle büyük şehirler için olmazsa olmaz olarak düşünüyorum.